De oprichting van House of Mediators door de advocaten Chantal Bartels en Tirza Hekster heeft ook in de media aandacht gekregen. De oprichting van het nieuwe kantoor voor zakelijke mediation en de overstap van de ‘gewone’ advocatuur naar een mediation advocatenpraktijk was reden voor een interview voor Mr Online | Website voor juristen. In het interview vertelt Chantal Bartels onder meer:

 

“In de vele jaren dat ik met veel plezier als aanbestedingsadvocaat heb gewerkt, heb ik gezien dat de gang naar de rechter vaak maar voor één van de partijen tot een bevredigend einde leidt. Soms was de kwestie zo principieel juridisch dat er geen alternatief bestond. Maar meestal omvatte een conflict meer dan de juridische vraag. Mediation is in mijn ogen dan een veel aantrekkelijkere oplossing. Dat is de reden dat ik ervoor heb gekozen om mijn blik te verbreden en mij toe te leggen op mediation”.

 

Lees ook haar antwoord op de vraag “U bent jarenlang door Who’s Who Legal geselecteerd als een van de voornaamste experts op het gebied van aanbestedingsrecht in Nederland. House of Mediators is zojuist van start gegaan. Bent u waar u wilt zijn, of heeft u nog andere ambities?”:

 

“Mijn ambitie is om ook met House of Mediators een kwalitatief hoogwaardig en succesvol kantoor op te bouwen waarmee we bedrijven en overheden ondersteunen hun zakelijke conflicten op te lossen”.

 

“Met House of Mediators willen wij onze bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van mediation als een – vanzelfsprekend – alternatief voor de rechter. Naast onze feitelijke mediationwerkzaamheden, willen wij ook onze activiteiten Mediation Consultancy en Mediation Advocacy op de kaart zetten”. 

 

Lees hier het volledige interview»

 

overstap van de week: Chantal Bartels

Mr Online | Website voor juristen

 

 

 

Ook Advocatie | Nieuwssite voor de advocatuur berichtte over de opening van House of Mediators, het nieuwe mediationadvocatenkantoor voor zakelijke mediation:

 

advocatie

Advocatie | Nieuwssite voor de advocatuur

 

Zie hier het volledige bericht »